7 posts / 0 new
Last post
ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Nobody/Anonymous on 07/13/2006 16:04:25
When starting up trys to start then says... loading
Yafray sunlight and shuts down.
How I can i fix this to use K3D

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Nobody/Anonymous on 07/13/2006 16:12:52
sorry it says loading plug in Yafray unlight

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Nobody/Anonymous on 07/13/2006 18:21:42
I too, have raid 1 installed on my up to date WinXP service pack 2 and all updates.
When I start K-3d (latest release) the first opening window of K-3D comes up and then there is about a 200 X 300 pixal area of the window that shows through to the desktop. I restarted several times and always recieve the same thing. when the tools or other working windows come up in K-3D they all work but when clicked ok or close they don’t close and pile up on each other. The programs main view screen only shows the very first \"blank\" set and the stacked up tool and other windows that have been X’d out of. Its the same place everytime, I did build an object (even though I couldn’t see it in the main view) and afterwards it did render in the render window. The program seems to be really nice if these bugs can be worked out.
I’m running dual core Pentium 2.8 gig, 2 gig ram, I have a dell high def flatscreen 19\". The best quality on the market right now \" can’t remember the model but the entire computer setup is 1 month old and the hard drives are 160 Gigs, one for main and second on raid 1 for backup. I may be able to send you a screen shot of the malfunction. Can I post it here or email it somewhere. Thanks for the help and this program seems like an effort well worth the time, thanks.
scjollie1@hotmail.com

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Nobody/Anonymous on 07/13/2006 18:32:00
Sorry about the repost guys, I forgot to mention I have a 512MB invidia card installed. I have also ran Bryce 5 without problems and also OpenFX. Operating system is 32 bit.
FIRST POST........
I too, have raid 1 installed on my up to date WinXP service pack 2 and all updates.
When I start K-3d (latest release) the first opening window of K-3D comes up and then there is about a 200 X 300 pixal area of the window that shows through to the desktop. I restarted several times and always recieve the same thing. when the tools or other working windows come up in K-3D they all work but when clicked ok or close they don’t close and pile up on each other. The programs main view screen only shows the very first \"blank\" set and the stacked up tool and other windows that have been X’d out of. Its the same place everytime, I did build an object (even though I couldn’t see it in the main view) and afterwards it did render in the render window. The program seems to be really nice if these bugs can be worked out.
I’m running dual core Pentium 2.8 gig, 2 gig ram, I have a dell high def flatscreen 19\". The best quality on the market right now \" can’t remember the model of the monitor but the entire computer setup is 1 month old and the hard drives are 160 Gigs, one for main and second on raid 1 for backup. I may be able to send you a screen shot of the malfunction. Can I post it here or email it somewhere. Thanks for the help and this program seems like an effort well worth the time, thanks.
scjollie1@hotmail.com

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Timothy M. Shead on 07/13/2006 21:34:51
You don’t provide much information to go on, it sounds as if the program is crashing at startup. Your best bet would be to build from source and post a backtrace.
Cheers,
Tim Shead

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Timothy M. Shead on 07/13/2006 21:40:58
As followup, this issue has been resolved - it had nothing to do with disk hardware, it was an issue with loading documents that had been saved to a drive letter other than the drive letter where the K-3D share directory was installed.
Cheers,
Tim

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 9 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
installing Yafray Sunlight

This message was originally posted by Timothy M. Shead on 07/13/2006 21:44:04
The issue that started this thread has already been resolved, and had nothing to do with RAID per se.
A screenshot would be very welcome, you can upload it to the Wiki and link to it at:
http://www.k-3d.org/wiki/Windows_Weirdness
Many thanks,
Tim Shead

Log in or register to post comments