5 posts / 0 new
Last post
ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
cant run k3d on win xp sp2

This message was originally posted by Neila on 02/21/2009 12:27:08
as i run it nor i see anything beeing run nor any error arises in 1,2,... minute.
task manager says k3d.exe sits and eats 50% of cpu.
i tried both k3d-setup-0.7.10.0.exe and k3d-all-in-one-setup-0.6.7.0.exe. installations works fine but not the installed stuff. the only difference is 0.6.7.0 eats 6mb and 0.7.10.0 eats 9mb but both take 50% of cpu.
i tried dependency walker (DW). it says the only problems are 2 functions in shlwapi.dll (#467) and mpr.dll (WNetRestoreConnectionA) (there was also missing dwmapi.dll (vista ie7 related) but i made a stub for it. anyways profiling in DW said the dll isnt have to be loaded)
last stuff i see when profiling in DW is:
DllMain(0x003E0000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"ZLIB1.DLL\" called.
DllMain(0x003E0000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"ZLIB1.DLL\" returned 1 (0x1).
DllMain(0x00630000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"LIBXML2.DLL\" called.
DllMain(0x00630000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"LIBXML2.DLL\" returned 1 (0x1).
DllMain(0x10000000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"LIBK3DSDK.DLL\" called.
DllMain(0x10000000, DLL_PROCESS_ATTACH, 0x0022FD30) in \"LIBK3DSDK.DLL\" returned 1 (0x1).
any suggestions what is wrong?

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
cant run k3d on win xp sp2

This message was originally posted by joa on 02/22/2009 18:22:44
Hi Neila!
I really can’t answer this directly.
I can suggest you subscribing temporarily to the developers mailing list so that you can get more meaningful feedback.
I have tested K-3D on xp succesfully, so probably is your specific configuration. Soft? Hard? Try disabling 3d accel.
Is xp 64bit? o 32? Maybe as you say k3d is finding different version of the expected dlls.
Maybe you could list the dll versions
Cheers!
Joaquín

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
cant run k3d on win xp sp2

This message was originally posted by Keith on 03/09/2009 04:16:02
Hi,
Does anyone know of a fix for this yet? I’m having the same problem.
I can run the demo as described above, but even though that shows the viewport correctly it stops showing again once the demo is closed.
Switching to other panel types and back does not fix it. The other panels seem to work but not the view port.
Is there a plugin or dll, or somthing that I am missing?
My OS is XP Media Centre Edition.
Many thanks in advance,
Keith

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
cant run k3d on win xp sp2

This message was originally posted by joa on 03/09/2009 12:31:50
Hi Keith!
As far as I know there is no new information on the topic. It’s hard to reproduce other users systems.
If I have any new I let know.
Cheers!
Joaquín

ForumImport
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Joined: 09/22/2009 - 18:47
cant run k3d on win xp sp2

This message was originally posted by Bart Janssens on 03/11/2009 13:21:27
Hi Keith,
Have you tried the latest development version at http://downloads.sourceforge.net/k3d/k3d-setup-0.7.10.0.exe yet?
Cheers,
Bart

Log in or register to post comments